Välj rätt möbler

När det kommer till inredning handlar det framförallt om personlig smak och tycke, men det är ofta lättare sagt än gjort. Alla är inte födda med stor kreativitet och bestämda visioner, och det är inte för inte som det tar fem år att bli inredningsarkitekt. Sedan har vi det där med beslutsångesten – visst är det jobbigt att behöva välja bland flera produkter?

Om det är dags att förnya hemmet är det därför klokt att välja en välsorterad möbelbutik med kunnig personal som kan hjälpa dig med din inredning. Det kan handla om en enda produkt, ett rum eller hela bostaden. Genom att boka en inredare kan du få massor av tips och god vägledning som hjälper dig skapa det optimala hemmet.

Vilken stil är din?

Inom inredning talas det ofta om olika stilar som kan ha med en viss epok eller en kultur att göra. Vilken inredningsstil som passar just dig bäst har dels med din personlighet att göra, dels med din livsstil. Tycker du om den klassiska, skandinaviska stilen med stora, rena ytor, vitt som dominerande färg och material som trä och metall eller är du mer av en bohem som gillar färger och ombonat? Ett bra tips är att titta i olika inredningsmagasin eller att ta en screenshot av bilder på hem som du gillar. Det kan vara från en film eller en serie, ett besök på en hembygdsgård eller på tv-program som Vem bor här? Tidningen Vogue gör till exempel korta intervju-videor hemma hos celebriteter där de får visa sina favoritföremål och möbler hemma som du kan se på YouTube. Poängen med att titta hur andra har det handlar inte om att kopiera rakt av, utan snarare att bli inspirerad och att känna av vibbarna när du ser olika hem.

Är du ändå osäker på hur du vill ha det efter att du gjort allt detta kan du prova på att göra något helt annat än du tänkt dig. Du kan till exempel göra olika stilar i varje rum – det gör hemmet kul och fullt av överraskningar. Skulle du i framtiden upptäcka att du gillar en stil mer än andra kan du alltid göra om de andra rummen sakta men säkert.

Tänk på det praktiska

Om du har bokat en inredare kommer du med allra största sannolikhet bli tillfrågad om hur du vill ha det rent praktiskt. Är du ständigt on-the-go som vill ha snygga, designade möbler eller är du mer av en hemmasittare som gillar stora, bekväma soffor? Har du många hobbys som du vill ha bra arbetsytor till, finns det små barn i bostaden eller bjuder du ofta in vänner på middagar och behöver därför extra många stolar? Genom att gå igenom dina vanor och intressen blir det lättare att fatta de rätta besluten när det kommer till dina nya möbler. Det gör också livet i bostaden mycket smidigare. Kattägare vet till exempel att mindre mattor är till för att rufsas till och vändas upp och ner många gånger om dagen medan hundägare helst inte bör ha en fin heltäckningsmatta i hallen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight