Skandinavisk inredningsstil

Den skandinaviska inredningstilen är en av de populäraste, framförallt här i Sverige, men även i andra delar av världen. Det är den inredningen du ofta ser när du besöker nybyggda hus som är till salu. Den är rätt lätt att känna igen när du har lärt dig vad som kännetecknar denna stilen. Kort förklarat består stilen av mycket vitt, lite svart, trä, läder, metall och gröna växter. Här kommer dok lite mer information om inredningstilen.

Enkel och vit bas

Det är främst den vita basen som kännetecknar inredningstilen. Både väggar, tak och ibland även golvet brukar vara vitt. En av anledningarna till varför många gillar stilen är just på grund av den vita basen, det är kort sagt ett säkert val. Det är lätt att inreda resten av rummet som du vill när basen inte består av olika färger och galna mönster. De ljusa nyanserna bidrar även till att ge ditt hem en harmonisk känsla samt får alla rummen att kännas aningen större ut än vad de är.

Trä, läder, metall

Det som gör stilen, förutom basfärgen, är möblerna och dekorationerna. Det är oftast trämöbler, gärna ljusa, som används. En stor del av trämöblerna har dessutom en del läder, till exempel stolarna har en lädersits i svart. Ett sista material som är vanligt att stöta på är metall. Det kan vara i form av vackra ljusstakar eller en fin ljuskrona.

Kort sagt är det trä, läder och metall som är de allra vanligaste materialen som används inom stilen.

Gröna växter

Ytterligare en sak du kan stöta på i den skandinaviska stilen är gröna växter. De bör dock vara enkla i utseendet och gärna lite mindre. Du kan dock välja att placera ut en större grön växt på golvet i ett rum. Men skippa då att placera ut fler små växter. Kaktusar är ett bra alternativ. De passar nämligen bra med stilen och de är dessutom väldigt lätta att ta hand om.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight