Välj rätt soffa

Att välja soffa till vardagsrummet kan vara det viktigaste beslutet för hela rummets inredning, eftersom soffan ofta blir centerpunkten som resten av rummet kretsar kring. Soffan är också den möbel i rummet (och kanske hela hemmet) som man tillbringar mest tid i, varför den inte bara ska vara estetiskt tilltalande att se på, utan också bekväm att sitta i. Valet av soffa tål därför att tänka lite extra på.

När det gäller estetiken är det bara tycke och smak som kan avgöra vilken soffa som är rätt, men det finns flera praktiska aspekter av soffvalet som man bör väga in innan man börjar leta efter soffor i en särskild stil. Den första är hur många som ska sitta i soffan och hur den kommer att användas. Om man till exempel har småbarn, som kommer att klättra och leka i soffan, spelar det in på materialvalet och färgvalet – man bör kanske välja ett material som är lätt att tvätta, alternativt en soffa med avtagbar klädsel, i en färg där fläckar inte syns så tydligt. Man bör också fundera på hur mycket pengar man är villig att lägga ned – planerar man att behålla soffan länge, så att man bör investera i en kvalitetssoffa? Eller räknar man med att köpa en ny soffa igen om några år, varför soffans hållbarhet inte är lika viktig?interior-design-332210_960_720

Självklart är också soffans storlek en aspekt att beakta, och det gäller åt två håll: dels måste soffan vara tillräckligt stor för att hela familjen bekvämt ska få plats, dels måste den vara tillräckligt liten för att få plats i rummet, på den plats man har tänkt ut. Mät utrymmet, och ha måtten i åtanke när ni letar soffa.

Ett bra tips när ni ska börja leta efter en soffa är att inte åka till en möbelbutik, utan att istället leta online först. Dels har ni på nätet möjlighet att hitta en begagnad soffa till ett bra pris, dels kan ni hitta inspiration till mer exakt vad ni är ute efter när ni går igenom nätbutikernas stora utbud. Ni kan till exempel leta på Furniturebox.se – där finns ett brett sortiment av soffor. Något annat som är bra att titta på när ni letar efter soffor online är priserna – de är ofta betydligt lägre i nätbutikerna än i fysiska butiker. Då kan ni jämföra priserna när ni sedan åker till en möbelbutik för att prova soffor.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight