Tips för kontorsinredningen

För att höja humöret och effektiviteten på arbetet kan det vara värt att lägga lite extra kraft på att skapa ett trevligt kontor. Det finns mängder av idéer att inhämta hur man kan höja stämningen på jobbet med ett hemtrevligt kontor. Fördelarna är verkligen många med att piffa upp kontoret och det finns ingen vettig anledning för att medarbetarna inte ska ha den bästa tänkbara arbetsmiljön. Man spenderar ju så stor del av sin tid på kontoret och därför är det givet att man också ska trivas där. Kontoret ska skapa välbehag, inspiration, kreativitet och uppmuntra effektivt jobb. Arbetsglädjen det kan bidra till kan uträtta stordåd för företaget. Det allra viktigaste är ändå att de anställda får lust att gå till jobbet varje dag.

Färg är en väldig viktig detalj, det är alltid en fördel om kontoret är färgglatt istället för grått och trist. Det kan också vara värt att beakta att olika färger kan ha olika effekter. Men generellt är allt som är färgglatt positivt. Levande växter skapar också en attraktivare arbetsmiljö. Både rent visuellt, men också rent miljömässigt då de renar luften från kemikalier och återskapar syre och bidrar till en skön luftfuktighet.

Cropped shot of a group of businesspeople working in the office

Cropped shot of a group of businesspeople working in the office

En annan framgångsfaktor är givetvis ljuset. Det handlar dels om att släppa in så mycket så mycket naturligt ljus som möjligt, till exempel genom att inte skymma fönster. Men det ”artificiella” ljuset är också viktigt, se till att ha högkvalitativa och välfungerande lampor och lysrör som inte flimrar. Bra ljus gör medarbetarna piggare och friskare och de kan prestera bättre. Tyg och textilier kan vara en annan nyckel till en välfungerande arbetsmiljö. Det ger glädje och mjukhet och kan lätt bytas ut. Sedan är det såklart viktigt att man har bra möbler som medarbetarna sitter skönt i och vid. Kontorsstolarna ska vara ergonomiskt anpassade och justerbara så att varje anställd kan hitta inställningar som passar just dom. Detsamma gäller skrivborden.

Om ert företag bestämt er för att renovera och fixa till kontoret kanske ni inte vill ta ur den ordinarie budgeten. Då kan en smart lösning vara att ansöka om ett snabblån. Enkelt och smidigt får ni till ert kontorslandskap

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight