Ta hjälp av en inredningsarkitekt!Har du svårt att få till det där perfekta hemmet som du har en vision om men som inte riktigt kommer fram i praktiken? Då kan det vara läge att ta hjälp av en inredningsarkitekt! En inredningsarkitekt kan både rita och designa möbler samt gestalta rum för olika ändamål. När du anlitar en bra inredningsarkitekt så kommer denne att ta fram vem du är och föra in det i en personlig inredning som passar just dig.

Inredningsarkitekten jobbar oftast med att designa inredningar. Det kan vara till privata bostäder, företag eller offentliga miljöer. Andra områden är utställningar av olika slag samt formgivning av möbler. När du anlitar en inredningsarkitekt så brukar ni oftast börja med att samtala. Arkitekten vill få en bild av dig och vilka behov och önskemål som finns. Du kanske har en idé om hur du vill ha det som du diskuterar tillsammans med arkitekten. Många inredningsarkitekter erbjuder olika typer av tjänster, allt från inspirationstimmar där ni bara bollar idéer och du själv sedan genomför förändringarna till helhetslösningar där du får hjälp med allt genom hela processen. Många inredningsarkitekter har även möjlighet till extra bra priser och rabatter hos flera inredningsföretag vilket kan väga upp en del av den kostnaden du betalar för tjänsten.

Utbildning

Interior designer's hand working with illustration sketch on desk

Skulle du kanske rent av vilja utbilda dig till inredningsarkitekt? Utbildningen är fem år lång och du hittar den på Konstfack i Stockholm samt HDK i Göteborg, och du behöver klara inträdesprov för att bli antagen. Konkurrensen om platserna är hård. De flesta som blir antagna har flera års studier av konstnärlig art med sig i bagaget. I Stockholm läser du Inredningsarkitektur och möbeldesign, medan Göteborgs utbildning är mer allmän där du kan välja inriktning mot rumsgestaltning eller inredningsarkitektur.

Du kanske har hört begreppet inredningsdesigner eller bara inredare och undrar vad skillnaden är mellan denna och en inredningsarkitekt. Inredningsarkitekt är en titel som kräver vissa saker. Du behöver ha genomgått viss utbildning och ansöka om titeln för att få den godkänd. Inredningsdesigner kan egentligen vem som helst kalla sig. Inredningsdesignern kan förstås ha gått en massa utbildningar, men den kan likaväl vara självlärd – om än duktig sådan. Be gärna om referenser för att få reda på hur tidigare kunder har upplevt samarbetet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight