Sovrumsinredning

 Har det blivit dags att göra om i sovrummet? En helrenovering eller kanske bara en uppfräschning i inredningen? Många samlar efter hand på sig många saker och en blandad inredning vilket kan ge ett rörigt intryck, och rörigt är det sista du vill ha det i det rum som ska ge dig återhämtning. Sovrummet ska spegla lugn och ro, och beroende på hur du väljer att inreda sovrummet kan du få ett rum som ger dig precis det – eller tvärt om.

A picture of modern hotel room near the beach. 3D render.

Om man använder sig av tankar från Feng Shui när man inreder sitt sovrum så inser man att det är ett av de allra viktigaste rummet att lägga krut på. Har man möjlighet att välja rum så bör man välja ett rum som ligger i den lugnaste delen av huset, som inte passeras av många människor. Sovrummet ska symbolisera vila och kärlek. Man kan med fördel undvika att inreda i för starka färger. Lämpliga färger för sovrummet är naturnära färger som ljusa toner av grått, blått, grönt och jordnära nyanser i beige och brunt. Man kan exempelvis välja en fototapet med naturnära motiv och färger. Färger som bör undvikas i sovrummet är starka orange, röda och gula kulörer. Deras intensiva framtoning kan göra det svårt för oss att slappna av. Man kan däremot gärna välja rosa, röda eller cerise detaljer. De hjälper till att förstärka passionen i sovrummet. Grått och rosa tillsammans kan exempelvis bli riktigt snyggt, och ger både ett lugn men det inslag av romantik.

Tvåsamheten i sovrummet kan förstärkas genom att ha en gemensam sänggavel som binder ihop och likadana nattduksbord, blommor, lampor, kuddar och så vidare. Dämpad belysning och ett passande doftljus förstärker den harmoniska och lugna känslan i sovrummet. Undvik saker som du förknippar med arbete i sovrummet! Datorer, telefoner, pärmar, TV och så vidare skapar snarare stress än skänker lugn. Undvik överlag allting onödigt som inte behövs. Förvara inte saker under sängen utan stoppa hellre undan dem i en garderob eller i källarförrådet. Läs gärna en bok eller tidning för att komma till ro inför sömnen, eller blunda och lyssna till lugn musik. En bok passar dessutom fint som en inredningsdetalj på sängbordet!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight