Mysig julinredning

De flesta som firar jul brukar vilja göra det lite extra mysigt i hemmet kring högtiden. Det finns flera sätt man kan skapa julstämning på beroende på vad man har för inredningsstil. Om man gillar det naturnära och traditionella kan man skapa rätt känsla med hjälp av röda äpplen, granris och fällar. Är man lagd åt det mer kitschiga hållet finns massor av roligt julpynt, både att göra själv och att köpa. I den här texten ska du få några roliga tips på hur du får till julstämningen med enkla medel.

Tips för en mysig jul

Här är tipsen om inredning och dukning inför årets glöggfest, läs vidare för att få reda på hur du skapar en riktigt härlig julkänsla. Få vill ju byta ut hela soffan till jul, men man kan däremot med enkla medel ge den en jul-make over. Med filtar, fällar och kuddar med jultema blir soffan julfin. För att ge dina gäster ett stämningsfullt välkomnande kan du binda en julkrans som möter dem redan vid ytterdörren. Den gör du enkelt själv med hjälp av gran- och lingonris. En bra stomme till kransen kan du hitta i blomsterbutiker. För att skapa fina dukningar till jul kan du skapa egna ljuslyktor med hjälp av röda äpplen som du skär ut plats för ljus i.

Skapa stämning med doft

De flesta får något drömskt i blicken när man talar om julens dofter, därför är det smart att även inkludera dem i inredningen. Det är faktiskt enkelt att skapa extra mycket doft i hemmet med hjälp av din spis. Lägg ned apelsinklyftor med skal, kryddnejlikor och kanelstänger i en kastrull med lite vatten och ställ den på mycket svag värme på spisen. Snart kommer en mycket angenäm doft att jul att sprida sig i hemmet. Det finns också färdiga doftoljor med doft av kanel, äpplen och gran som du kan hälla i en oljelampa och på så sätt få en mysig juldoft.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight