Inreda köket

Köket är enligt många ett av hemmets allra viktigaste rum, inte minst för att det är en plats där vi utför konkreta arbetsuppgifter flera gånger om dagen. Inredningen bör därför vara praktisk och underlätta för disk och matlagning så mycket som möjligt. Lättstädade ytor med välorganiserad förvaring, moderna vitvaror och användbara bruksföremål är vad det flesta önskar sig i ett kök. Därmed inte sagt att ett kök inte kan vara väldigt snyggt och ge uttryck för din personlighet. I den här texten ska vi ge tips kring hur man kan inreda sitt kök på ett trevligt och personligt sätt.

Kvalitet blir ofta billigare i längden

Årets kökstrender blandar både gammalt och nytt. Det ger dig som vill ha ett trendigt kök stor frihet i hur du kan planera din inredning. Arbetsytorna är viktiga i köket. Diskbänken och andra bänkskivor är ofta stora investeringar, men tänk på att det som avgör vad som är ekonomiskt på sikt är hur länge du kan ha din köksinredning innan du måste byta ut den. Skivor i massivt trä kan hålla mycket lång tid eftersom det är lätt att slipa ner dem för att bli av med repor och ytlig missfärgning. Tänk på att även vitvarorna hamnar i blickfånget och är en del av inredningen. Kanske är det värt att investera i en riktigt snygg spis?

Vackra och användbara bruksföremål

I de flesta moderna kök passar rustika vintageföremål in väldigt bra i inredningen. En antik mortel av sten är vacker och dessutom minst lika bra som en elektrisk pryl när du till exempel vill göra pesto eller finfördela kryddor och örter. Om du har förvaring i öppna hyllor kan det vara snyggt med äldre burkar med reklamtexter som passar till vad vi kan tänkas vilja förvara i dem. Ofta är det en bra idé att ha bänkar och skåp i en lugn färgsättning. Det ger inredning som andas kvalitet men som inte själ all uppmärksamhet. En hylla med snygga tekoppar i olika färger och former kan istället vara det ger köket en personlig touch.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight