Inred utan oreda


Att inreda sitt hem är en trevlig sysselsättning för de allra flesta. Dock är smaken ganska delad och ibland kan inredning skapa mer oreda än innan. Det är emellertid värt att påpeka att något som den ena tycker känns snyggt, kan en annan tycka vara rena katastrofen. Ändå finns det några relativt klara riktlinjer att gå efter när du ska inreda ett rum eller ett helt hem.

Ha rätt förvaring


Utan smarta hyllor, skåp och lådor, kommer ditt hem inte bara se stökigt ut, utan även verka som rena svinstian inom några dagar. En god förvaring gör att du slipper att se damm samlas och att du får mer plats över till annat. Ett exempel: tillhör du den sortens människor som älskar skor, så bör du ha en plats lämpad för alla dina par. De kan visserligen vara synliga och behöver inte gömmas undan i boxar, men gör det rätt och gör det lätt genom att sätta dem på eleganta skohyllor, t.ex.

Annars, investera i söta korgar, lådor, askar, brickor och hyllor som du kan montera efter eget tycke och smak. Detta är särskilt viktigt om du har en liten bostad och behöver så mycket plats du kan få.

Hamstra inte

Vissa människor har en tendens att samla på sig allt mellan himmel och jord och i vissa fall mynnar det ut i ett samlarbehov som kan urarta i mani. Ett problem du kan få som förstör din inredning totalt och som inte ens smart förvaring kan lösa, är att du glömmer att rensa ut med jämna mellanrum. Har du svårt att slänga saker, sälj dem på Tradera eller Blocket eller till vänner och bekanta genom att skapa en Facebook-grupp eller liknande. Att rensa ut saker kan också vara skönt, då du gör dig av med gamla energier och får in nya. Du kommer att bli förvånad hur mycket plats du plötsligt vinner genom lite effektiv utrensning.

Anpassa möbler efter ditt rum


Trots att du kan vara särskilt svag för stora och robusta möbler, så kan det hända att de inte gör sig rätt i din lägenhet. Stora möbler kan få din bostad att verka överbelamrad istället för att ge det rätta intrycket. Lösningen är att tänka så praktiskt som möjligt och välja bort sådant som inte lämpar sig för det rum du har tänkt inreda. Kom också ihåg att det idag finns massvis av mindre möbler som kan likna dina större drömmöbler – det gäller bara att hitta dem.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight