Inred för produktivitet

I dessa dagar verkar många ha ett hemmakontor. Oavsett om vi nu för tiden jobbar mer eller hårdare, eller om det bara är mer praktiskt, bör vi anstränga oss för att göra detta utrymme så produktivt och effektivt som möjligt.

Med enkla medel lär du dig här hur du kan inreda ditt hemmakontor så inbjudande som möjligt och hur du kan dra nytta av inredningen som du redan har på kontoret.

Förvaring skapar ordning och reda

Först och främst bör du tänka på förvaring. Det är mycket lättare att lagra och organisera allt du behöver på ditt hemmakontor, om du använder korgar eller lådor. Gruppera objekten och förvara dem tillsammans, istället för att bara placera dem slumpmässigt på skrivbordet. Det finns många snygga lådor eller korgar, som kan bli ett snyggt inslag på kontoret och bidra till en fräsch miljö. Om du får ditt hemmakontor att se rent och snyggt ut, är det lättare att få saker och ting gjorda, än om hela skrivbordet är fullt av papper.

Det kan vara en smart idé att ha öppna hyllor på kontoret. Då får du en smidig överblick och det blir lättare att nå saker och ting, samtidigt som öppna hyllor ger en luftig känsla. Använd även väggarna till att hänga upp och presentera saker som till exempel: foton, scheman, kalendrar etc.

Viktigt med rätt belysning

Belysning är en annan viktig detalj. Med rätt belysning blir jobbet så mycket lättare och du slipper spänna dig för att se. Om du är ute efter snygga bordslampor, golvlampor eller taklampor kan du se mer här. Utan de rätta lamporna på kontoret kommer koncentrationen försämras och huvudvärken blir ett faktum. Det är också viktigt med ett naturligt ljus på kontoret, så försök inte att blockera ljuset från fönster. Det kan även vara svårt att vara produktiv om du sitter i ett för mörkt utrymme, så om du har möjlighet sätt in en glasdörr eller stora fönster för att lösa problemet.

Blanda proffsigt och mjukt

Det är förståeligt att du vill att ditt kontor ska se professionellt ut, men tänk även på att det ska vara inbjudande och bekvämt. En bra idé är att blanda det nödvändiga och proffsiga, med lite mer typiska inredningsdetaljer. Ta till exempel en snygg och inbjudande matta med ett snyggt mönster och en whiteboardtavla på väggen. Då får du en bra kombination, eftersom mattan mjukar upp den mer kalla tavlan. Här kan du se ett stort urval av whiteboardtavlor.

Kanske tycker du inte det är så viktigt med hemmakontorets inredning, men det är viktigare än vad du förmodligen tror. Med rätt atmosfär på kontoret får du mer inspiration och du blir mycket mer produktiv. Det är fler och fler som jobbar hemifrån, så det är väl värt att investera lite tid och kraft i att få ett hemmakontor som fungerar och känns bekvämt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight