Förändra hemmet med enkla medel

Att göra om hemma behöver inte betyda att alla golv, väggar, kök och badrum rivs ut och ersätts med nytt material. En sådan totalrenovering blir ofta mycket kostsam och det går istället att förändra hemmet med enkla medel.
Att byta ut en möbel, köpa nya kuddar, ljusstakar eller handdukar gör mycket för att förändra stämningen i ett rum. Att måla om en vägg förändrar ännu mer, men kräver en lite större arbetsinsats även om de flesta klarar av att göra det på en dag. En av de senaste trenderna inom inredning är färgen greige som är en blandning av grått och beige. Överhuvudtaget är det neutrala färgskalor som gäller just nu även om enstaka färgklickar av senapsgul färg också är trendigt.

Inredningstrender


Naturmaterial som keramik och linne har kommit tillbaka och blivit populära inredningstrender. Eftersom det råder en hållbarhetstrend passar naturliga material som lera och linne bra. Att återvinna och hitta fynd på second hand ligger också rätt i tiden. Passa på att gå på upptäcktsfärd på loppisar och mysiga second handbutiker. Det går ofta att hitta vackra vaser eller fint porslin och liknande. I vasen kan du sätta vackra kvistar, gräs och blommor; både torkade och färska. Att inreda med växter är nämligen ett enkelt sätt att skapa en ombonad och hemtrevlig känsla.

Egen inredningsstil

Även om inredningstrender är inspirerande trivs de flesta bäst med att ha en blandning av trender och sin egen personliga stil i hemmet. Välj därför ut delar av de trender du tycker om, men behåll dina personliga favoriter oavsett om de är trendiga eller inte. Om det är dags att sälja bostaden gäller det däremot att tänka annorlunda. För att få en bostad såld till högsta möjliga pris är det viktigt att den tilltalar så många potentiella köpare som möjligt. Rådet från mäklare brukar vara att satsa på neutrala färgskalor på väggar, köksluckor och badrumskakel. Inför visningen ska även personliga fotografier och alltför udda inredningsdetaljer plockas bort. När du har installerat dig i din nya bostad är det fritt fram att ställa fram den rosa plastflamingon eller andra personliga favoriter igen!

Om du känner att du skulle vilja förändra stilen hemma men inte vet vad som behöver förändras för att du ska trivas är ett tips att prenumerera på en inredningstidning eller surfa runt på nätet på bloggar om inredning eller nättidningar. Det finns även många stora konton med och av inredningsspecialister på sociala medier där det går att hitta inspiration. Fråga runt bland dina vänner och bekanta om de har idéer kring hur du skulle kunna förnya din inredning. Kanske kan ni byta inredningsdetaljer och möbler med varandra för att på så sätt ändra inredningen på ett enkelt och billigt sätt?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight